Громадська організація
Всеукраїнський центр протидії корупції
та сприяння правоохоронним органам

044 379 17 40

“Роль інститутів громадянського суспільства у протидії поширенню корупції в Україні -"круглий стіл" в м. Миколаєві, 25.07.2017р.

26/07/2017

25 липня в м. Миколаєві відбувся круглий стіл на тему “Роль інститутів громадського суспільства у протидії поширенню корупції в Україні”, організатором якого стала Громадська організація «Всеукраїнський центр протидії корупції та сприяння правоохоронним органам «Антикорупційна ініціатива» (далі - ГО "Антикорупційна ініціатива)  за сприяння Експертно-громадської ради виконкому Миколаївської міськради. 


Метою зустрічі активістів стала популяризація важливості ролі інститутів громадянського суспільства в боротьбі з проявами корупції.

Донести громадькості важливість поглиблення взаємодії в заходах з запобігання корупції з органами місцевого самоврядування та державними органами.

Сформувати несприйняття корупції в суспільній свідомості.

До заходу долучилися представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, вищих навчальних закладів, правоохоронних органів, засобів масової інформації та інші громадські активісти.


Голова Правління ГО «Антикорупційна ініціатива» Комірчий П.О. у своєму виступі зазначив, що головною метою проведення подібних зібрань є забезпечення конструктивного діалогу державного сектору та громадського суспільства у запобіганні корупції, обмін позитивним досвідом у протидії корупції. Також було зазначено, що жоден з існуючих антикорупційних заходів не буде успішним без підтримки з боку громадського суспільства та ведення просвітницької діяльності серед населення.

У засіданні круглого столу взяв участь голова Миколаївської обласної державної адміністрації Савченко О.Ю. У своєму зверненні він наголосив, що особисто готовий вжити заходів для викриття корупційних дій на всіх рівнях державної влади. Голова Миколаївської ОДА також висловив подяку ГО «Антикорупційна ініціатива» - «Сподіваюсь на вашу підтримку і сподіваюсь, що ми переможемо у цій боротьбі.» - зазнавчив Савченко О.Ю.


За результатами «круглого столу» учасниками був розглянутий проект резолюції, що містить рекомендації щодо вдосконалення  антикорупційної діяльності інститутів громадянського суспільства, та має популяризувати заходи з вдосконалення антикорупційного законодавства та спільних дій громадькості.


Правління ГО "Антикорупційна ініціатива"